Dages returret
Fremragende anmeldelser
(+45) 66130049

Undervannsjakt

På denne siden finner du vårt utvalg av utstyr for undervannsjakt. Vi tilbyr alt fra våtdrakter og belter til harpuner og kniver. Du vil også finne pakketilbud på alt du trenger for undervannsjakt. Se vårt store utvalg av utstyr nedenfor.

Lenger ned på denne siden kan du lære mer om regler for undervannsjakt, vedlikehold av harpuner og mye mer.

Preloader
Preloader
-{{product.SalePercentage}}%
{{product.Title}} {{product.Title}} {{product.Title}} {{product.Title}}

Undervannsjakt: Fra gammel tradisjon til ny og spennende hobby

Undervannsjakt kalles også UV -jakt og har eksistert siden mennesket for tusenvis av år siden begynte med fridykking for sopp, blåskjell og blekksprut. I Danmark er UV -jakt ikke lenger nødvendig for å overleve - men det betyr ikke at du ikke fortsatt kan gå på undervannsjakt.

Undervannsjakt er en morsom, spennende og annerledes måte å fange fisk, blåskjell og andre dyr under havnivå på. Om du jakter mens du snorkler eller dykker spiller ingen rolle - fangstgleden er like stor.

Finn riktig utstyr for undervannsjakt her

På Diving 2000 tilbyr vi et stort utvalg utstyr for undervannsjakt. Det er mye utstyr som er viktig å ha med seg når du skal på UV -jakt.

I Danmark er vannet aldri veldig varmt. Hvis du planlegger å gå på UV -jakt her, er det derfor en veldig god idé å skaffe deg en våtdrakt.

I tillegg trenger du et håndspyd, en kniv eller en harpun for å fange fisken og blåskjellene du jakter. Det kan også være en god idé å investere i en fiskeholder eller et fiskenett slik at du har et sted å gjøre det du fanger.

Sist men ikke minst er bøyen. Når du ligger under overflaten, er det umulig for båttrafikken rundt deg å se deg. Derfor er det veldig viktig at du tar med en bøye slik at alle på overflaten kan se hvor du er.

Bøyen har også fordelen av at det er mulig å velge en fiskeholder som kan festes til bøyen, så du slipper å bære fangsten din selv.

Sørg for at du kjenner reglene før du går på UV -jakt

Det er ikke vanskelig å få tillatelse til å gå på undersjøisk jakt. Alt du trenger er fiskekort. Du kan få fiskekort her.

Vær imidlertid oppmerksom på at UV -jakt ikke er tillatt overalt. Hvis du jakter under vann på steder der det er forbudt, eller hvis du fanger beskyttede arter, kan du risikere å få en båt på opptil 50 000 kr. Derfor er det veldig viktig å alltid sjekke lokale regler før du går på UV -jakt.

Når du har kontrollert reglene og har utstyret du trenger, er du klar til å gå på jakt. Nyt!

Verdt å vite om harpuner

Krever harpuner tillatelse til våpen?

Våpenstillatelse er vanligvis nødvendig for våpen som bruker patroner. De to typene harpuner vi bærer i butikken her krever ikke våpentillatelse.

Du må imidlertid være over 18 år for å eie og bruke en harpun. Du må også være i besittelse av fiskekort før du går på undervannsjakt.

Hvordan skal en harpun opprettholdes?

Trykklufts -harpuner må behandles som et ekte skytevåpen. Dette betyr at de må oljes og smøres etter bruk.

Elastiske harpuner må rett og slett skylles i ferskvann etter bruk. De er derfor enklere å vedlikeholde enn trykklufts -harpuner.

Skal du velge en elastisk harpun eller en trykklufts harpun?

Vi anbefaler vanligvis elastiske harpuner for nybegynnere. De er enkle å bruke og vedlikeholde, og det gir derfor den beste opplevelsen hvis du ikke har så mye erfaring med harpuner.

Vi anbefaler trykklufts -harpuner for mer erfarne harpunjegere og for dykkere, ettersom trykklufts -harpuner tar mindre plass og er lettere å bære. Imidlertid krever de litt mer vedlikehold enn elastiske harpuner.

Hvilken størrelse harpun bør du velge?

Jo mer erfaring du har, jo lengre harpun kan du i utgangspunktet velge. Størrelsen på harpunen din avhenger imidlertid også av vannet du våger deg inn i.

I grumset vann er en liten harpun å foretrekke, mens en lang harpun anbefales for vann med god sikt. Du kan lese mer om valg av lengde under harpuner.